fredag den 20. januar 2012

Er LibraryThing en ting?

Ville det være brugbart og interessant hvis biblioteket oprettede en profil på LibraryThing. Kunne det være et sted hvor vi gjorde opmærksom og måske kommenterede nyere relevante bøger?

7 kommentarer:

  1. Spændende ide, Rikke. Jeg har brugt rigtig, rigtig lang tid på at få UC Syddanmarks Bibliotek på listen på LibraryThing. Den mur, jeg stødte ind i er de danske bogstaver æ, ø og å!
    Det bibliotekssystem, UC Syd havde for et lille års tid siden (men I har fået et nyt, ikke?) gjorde det umuligt at lave en ordentlig løsning. Hver gang, der var et æ, ø eller å i titel eller forfatternavn, gav søgningen intet resultat. Øv!
    Jeg er rede til at prøve en gang til, hvis det nye bibliotekssytem benytter en international sprogkode. Hvem ved noget om det?

    SvarSlet
  2. Jeg går ud fra, at det er OPAC'en at LibraryThing skal kommunikere med, og ikke det system der ligger bagved (Integra i vores tilfælde). Sagen er at vi får endnu et nyt system her en gang i 2012. Det nye system består som minimum af en OPAC, men hvor meget af det bagvedlæggende der er med, skal jeg ikke kunne sige. Kan pt. simpelthen ikke komme på hvad afløseren hedder. Det er noget med A...

    Nå, men jeg vil gætte på at Elisabeth eller Poul Erik ved mest om OPAC'en. Har lige prøvet at kaste et blik i vores manualer, og jeg kunne ikke lige se noget der var relevant ift. det her.

    Hvad er det du bruger når du vil have indlæst vores katalog i LibraryThing? Er det en af de her: http://www.librarything.com/forlibraries eller http://dk.librarything.com/wiki/index.php/Using_LibraryThing_as_an_Integrated_Library_System ?

    SvarSlet
  3. Er det ikke et problem i forhold til at bruge Library Thing på vores bibliotek, at det mestendels drejer sig om udenlandsk litteratur..?

    SvarSlet
  4. Inde på Librarything kan man vælge hvor man vil søge sine bøger. Bibliotek.dk er en af dem. Hvilket også bringer mig til. Er der nogen grund til at blande vores base ind i det? De bøger vi eventuelt ville fremhæve eller anmelde, vil de ikke som oftes kunne søges i bibliotek.dk?

    SvarSlet
  5. Hmm jeg må tilslutte Rikke og Margit, jeg er ikke sikker på at det er 'nødvendigt' med vores katalog i LibraryThing. Særligt ikke denne her: http://dk.librarything.com/wiki/index.php/Using_LibraryThing_as_an_Integrated_Library_System ?
    Citat: "Record a patron name and lend/due date in the private comments field." Jeg har meget svært ved at se pointen i lige dén del, i hvert fald i forhold til vores base.

    SvarSlet
  6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  7. Jeg har brugt uendelig mange timer på at kommunikere med et par meget hjælpsom mennesker på LibraryThing.

    Det var til gengæld uhyre svært at finde frem til nogen, der kunne hjælpe mig på den danske side af problemet :(
    Jeg fandt - via Tove - endelig frem til Otto Jensen, hvis sidste svare til mig var noget deprimerende:


    Otto Jensen skriver:
    Grunden for at sagen er blivet henvist til mig er at jeg fik etableret z39.50 forbindelsen mellem LibraryThing og bibliotek.dk for fire år siden, og ved derfor hvad der skulle til.

    Ifølge dem jeg har snakket med om Integra kan Integra kun levere i Latin-1 tegnsæt og danMARC2 - det første kan LibraryThing klare nogenlunde men danMARC2 poster kan de ikke rigtig bruge til noget.

    I bibliotek.dk fik vi lavet om i selve kildekoden således at bibliotek.dk kunne levere vores poster i MARC21 format og UTF-8 tegnsæt - dette krævede en del arbejde og vi gjorde det kun fordi vi kunne bruge disse muligheder i andre sammenhæng.

    Hvis jeres poster er tilgængelige i bibliotek.dk så burde de allerede være tilgængelige i LibraryThing (hvis I vælger bibliotek.dk som kilde når I søger). Men det vil altså kræve videreudvikling til Integra hvis man skal kunne søge og hente direkte fra LibraryThing i jeres base.


    Lis konkluderer på Otto's mail:
    Problemet består ikke i at få UC Syddanmark til at være søgbar på LibraryThing. Problemet er, at hvis der indgår æ, ø eller å i titel eller forfatternavn, giver søgningen ikke noget resultat. Som det fremgår, er det Integra's sprogkode, der er årsagen.

    SvarSlet